Bryggorna vid Drömmesjön,

sällsynt meningslöst slöseri med en donation som från Jonas Nätterlund från Rössjö, Sidensjö, som donerat miljoner att användas till konstutsmyckning i gamla Nättra och Sidensjö.

Utförda i blästrat rostfritt stål och däck av lärkträ, måste de ha lagt beslag på stor del av donationen. Av all offentlig konst vi sett, är nog detta en av de mera idiotiska, stående mitt på en åker vid Drömmesjön i Sidensjö. det finns inte ens vettiga gångvägar/stigar från parkeringsplatsen ner till bryggorna. Åkrarna används som normala åkrar, alltså lång växtlighet vissa tider av sommaren, lerig mark när åkrarna är slagna. Hur stor del av miljonerna i donationen försvann med denna meningslösa demonstration av dåliga omdöme av beslutande myndigheter.


Skulpturen av ”Skidåkerskan” är ju inte det enda konstverket vid rastplatsen i Näs. På lägdan ner mot sjön står Monikas Goras monumentala och fantasieggande skulptur ”Två Bryggor” som också kommit till genom Nätterlunds minnesfond. ”Två Bryggor” är två bryggor av rostfritt stål, 20 resp. 30 meter långa, som det är fullt tillåtet att vandra ut på för att t.ex. beundra den vackra utsikten utöver Drömmesjön.

Genom att bryggorna är placerade lite lägre än Gålsjövägens nivå går det inte att se bryggorna om man kommer från Sidensjö. Men om man tar det försiktigt finns det en avkörningsfil i den skarpa kurvan vid rastplatsen så att man köra in på rastplatsen och hitta både ”Skidåkerskan” och "Två Bryggor”.

Länk http://www.dromme.se/sevardh/bryggor/bryggor.htm

 SOLNEDGÅNGAR - SUNSET.  Landskap från norr. 

 Bilderna är 'klickbara' = stora.
Observera att bilderna inte får användas annat än för Ditt högst privata bruk!
De får inte publiceras eller användas i visningar eller liknande utan mitt skriftliga
tillstånd enligt lagen om upphovsmannarätt. 

COPYRIGHT
:  All photographs on this site are my copyright. 
If you wish to use them for your own personal use then I will be pleased and flattered.
However, if you wish to make any commercial use of these images then you will require my permission.
High quality images of any of these photographs can be supplied on request. 
You may contact me by e-mail:

  Tillbaka.   Webbgubbe: Bosse Malmgren -